Üyelik

2015 Yılı KüpeModası : Şekiller, Renkler, Kombinasyonlar

Hangi küpe tasarımları 2015 yılında moda olacak? Mücevher tasarımcılarının yenilikleri neler? INHORGENTA MÜNİH 2015 (20-23 Şubat) ve Baselworld 2015 (19-26 Mart) gibi takı ve yaşam tarzı fuarlarında neler sunulacak?

Butterfly_Moraglione
2015 Küpe Modası  – #1: Doğadan esinlenen

Bu yıl küpe motiflerinde  doğa ananın etkilerini gözlemliyoruz. Takı tasarımcılarının yeniliklerinde bu etkiyi gözlemliyoruz. Buna en iyi örnek  Kenneth Jay Lane.Tasarımlarında yapraklar, tüyler, kurbağalar, mercanlar, deniz yıldızı ya da yılan şekiller küpe sunmaktadır. Vianna Brasil doğanın dokunuşları var. Bu tasarımlarda baskın olan kelebekler ve çiçekler. Bu motifler aynı zamanda diğer tasarımlarda da kullanılıyor.

Dimitra Papadimitriou, Moraglione veya Busatti Milano tasarımlarında da Kelebekler bulunuyor. Bernd Wolf,  Waskoll, Schmittgall,  Autore,  Giovanni Ferraris, Konplott ve DiamondGroup tasarımlarında çiçek motifleri kullanılmıştır. Studex kulak delme küpesi ve aynı zamanda takı olarak kelebek ve çiçek motiflerini sunmaktadır. Çiçek şeklinde tasarlanmış takılar bu yıl  artan bir popülaritede olacak.

Nature_ViannaBrasil

Butterfly_BusattiMilano

 

Flower_Waskoll

Flower_GiovanniFerraris

Nature_DiamondGroup

Nature_BerndWolf

 

Flower_Autore

Nature_Konplott

Butterfly_StudexS2008WSTX

 

 

 

 

Color_HansDKrieger
2015 Küpe Modası  – #2: Renk varyasyonları  Yılın Rengi Marsala

Her yıl bir rengi seçerek modada trend yaratan PANTONE® bu yıl Marsala  18-1438  kızıl tonlar içeren şarap kırmızısını rengini  seçti. Bu renge neden marsala deniyor? Peki, bordo-kahve karışımı bir renk olan marsala, adını nereden alıyor?

Marsala, İtalya’da bir liman şehri ve özel olarak ürettiği “Marsala Şarabı” ile çok meşhur. İşte, Pantone’nin seçtiği marsala rengi adını buradan alıyor. Bordonun ağır bastığı marsala, geçen senenin rengi orkide ile karşılaştırıldığında çok daha fazla kabul göreceğe benziyor çünkü kadınlar kadar erkeklerin de modada bu renge ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Pantone’ye göre bu renk, zihni, bedeni ve ruhu zenginleştici bir etkiye sahip. Marsala modada ve makyaj trendlerinde olduğu kadar dekorasyonda da popüler olacak gibi gözüküyor…

Buna örnek olacak küpe ve şık takı tasarımları  Hans D. Krieger, Heskia/Almor Design, IsabelleFa, Ernstes Design, Orfebres Navarro ve Scheffel’in  tasarımlarında gözümüze çarpıyor.

Color_HeskiaBrosAlmorDesign

Color_IsabelleFa

Color_ErnstesDesign

 

Sparkle_StudexFireball_size
2015 Küpe Modası  – #3: Gecenin parıltısı

Günlük takı olarak küpe kullanımı hala popüler. Uzun ve ağır sarkan küpelere nazaran daha parıltılı ve hafif küpeler tercih ediliyor. Pırlantalı, kübik zirkon veya kaliteli kristal taşlarla bezenmiş küpeler sizlere ayrı bir parıltı katacaktır.

MultipleEarrings
2015 Küpe Modası  – #4: Küpe kombinasyonları

Birden fazla küpe takmak artık en çok tercih edilen neredeyse standard haline gelmiştir. 2014 yılı modasında belritmiş olduğumuz ipuçlarını belki hatırlıyorsunuz. Bu yıl bu tarzı daha belirgin şekilde fark edeceksiniz. Kulak memesinde , onun üstünde ve kıkırdak bölümünde küpeler yer alacak.

2015 Küpe Modası  – #5:  Küpe ve hediye olarak  kulak delme küpesi

Yüzük ve diğer takılarla mukayese ettiğimiz zaman küpe  iyi bir hediyedir. Çünkü diğerlerindeki gibi ölçü söz konusu değildir. Studex Avrupa Direktörü Juergen Weiss’ın izlenimlerine göre hediye olarak küpe aileler tarafından   çocuklara okul öncesi ve sonrası, doğum günlerinde özel bir hediye olarak tercih edilenlerin başında geliyor. Bu işlemi yaptırmak için her zaman sağlık ve hijyenin ön planda olduğu bir eczane veya mağaza tercih edilmelidir.

Mutter_Kind
2015 Küpe Modası  – #6: Doğallık

Küpe alırken veya kulak delme işlemi yaptırılırken yeni slogan ‘ daha çok daha neşeli’. Studex Avrupa Direktörü Juergen Weiss günümüz tüketicisinin daha hızlı karar verdiğini,  en sağlıklı ve kaliteli hizmeti alacakları yeri bulduklarında 1 çift değil 2 çift delimi yaptırdıklarını yada çocuklarını götüren büyüklerin  kendilerine de uygulama yatırdıklarını belirtiyor.

2015 yılında takılarda doğanın dokunuşlarından ilham alınmış değişik kombinasyonlar  ve renk varyasyonları bekliyoruz.

Bize ulaşın

twitter Twitter'da takip edin.

Studex on Facebook Facebook'ta takip edin.

Instagram Instagram'da takip edin

pinterest Pinterest'te takip edin.

twitter YouTube Sayfamız.

Twitter @studexturkiye

Twitter Sent An Error: Could not authenticate you.

Çok Kolay

External link to Studex video on YouTube

YouTube Studex video